Česta pitanja

Konzumacija proizvoda Zelene Doline s intoleracijom na laktozu

Ljudi već tisućljećima piju mlijeko. Pa ipak, danas sve više pojedinaca nakon konzumiranja mlijeka ima probavne tegobe. Većinom se radi o simptomu intolerancije na laktozu. Trebaju li zbog toga prestati jesti mliječne proizvode? Naravno da ne!

Trajno mlijeko bez laktoze Zelene Doline, s 3,5 % m. m., također je primjereno za osobe s osjetljivijom probavom. Prednost pred konkurencijom daje mu porijeklo, s obzirom da se otkupljuje isključivo na slovenskom otkupnom području i nosi oznaku »Bez GMO – obrađeno/proizvedeno bez genetski modificiranih organizama«. Dodanu vrijednost proizvodu daje praktična ambalaža s čepom na vrhu, što potrošaču olakšava otvaranje i zatvaranje ambalaže te rukovanje proizvodom. Mlijeko se pritom brzo i jednostavno ulijeva u čašu ili šalicu te upotrebljava za pripremanje različitih gastronomskih delicija.

mleko brez laktoze

Tekući jogurt bez laktoze Zelene Doline 
U želji udovoljavanju potreba i želja kupca, robna marka Zelene Doline predstavlja tekući jogurt bez laktoze. Jogurt u kojemu mogu bezbrižno uživati i osobe s osjetljivijom probavom. S obzirom da se mliječni šećer, laktoza, razgrađuje na glukozu i galaktozu, odlikuje ga blaži i manje kiseli okus, značajan za obične jogurte. Prednost također potvrđuju niski sadržaj mliječnih masti, samo 1,3 %, te proizvodni proces bez aditiva. 

tekuci-jogurt-bez-laktoze

 

Polutvrdi sirevi Zelene Doline (Edamac, Trapist, Gauda, Šmarski Rok, Dimar, Dolinar) ne sadrže laktozu, odnosno mliječni šećer. Zato ih možemo uključiti u svoj jelovnik i njime obložiti komad svježeg kruha ili pripremiti panirani sir, a odlični su i u društvu suhomesnatih proizvoda.

Osim toga, polutvrdi sirevi Zelene Doline obrađeni su posebnim usavršenim postupkom i zato ne sadrže dodane konzervanse te su zbog toga još primjereniji za uravnoteženu prehranu.

proizvodnja sira