Heljdine štrukle sa skutom

Odličan prilog ili samostalno jelo za sve koji jednostavno uživaju u jelima pripremljenim kod kuće.

Heljdine štrukle sa skutom

Sastojci

Sastojci za tijesto

  • 500 g heljdinog brašna
  • 100 g punozrnatog brašna
  • 6 dl slane vrele vode

Sastojci za nadjev

  • 500 g Linia pasirane skute
  • 4 žlice Milerama Zelene Doline
  • 2 jaja
  • sol

Priprema

Heljdino brašno poparimo slanom vrelom vodom i pustimo da se ohladi. Dodamo punozrnato brašno i po potrebi još malo soli. Umijesimo tijesto i razvaljamo ga na debljinu od 1 cm. Za nadjev dobro izmiješamo Linia pasirano skutu, Mileram Zelene Doline, jaja i malo soli. Nadjev mora biti glatke teksture. Namažemo ga po razvaljanom tijestu, približno 1 cm debelo. Zavijemo u štrukle, položimo ih u kuhinjsku krpu i skuhamo u slanoj vreloj vodi. Kuhamo 25 minuta. Prije serviranja, heljdine štrukle zalijemo krušnim mrvicama koje smo popržili na maslacu Zelene Doline.