Mileram voćna torta

Pogled na živopisnu tržnicu u proljeće potiče kuharsku maštu. Iskoristite svježe sezonsko voće i uživajte u okusima koje pruža priroda. Za ovaj put nudimo vam recept koji smo nazvali Mileram voćna torta.

Mileram voćna torta

Sastojci

Sastojci za tijesto

  • 250 g bijelog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 80 g maslaca Zelene Doline
  • 1 jaje

Sastojci za nadjev

  • 1/2 l mlijeka Zelene Doline
  • 2 pudinga od vanilije
  • 200 g šećera
  • 800 g vrhnja Mileram Zelene Doline
  • voće po izboru
  • preljev za tortu

Priprema

Od sastojaka za tijesto zamijesimo prhko tijesto i ostavimo ga u hladnjaku 45 minuta. Pripremimo pekač tako da ga namažemo maslacem i pospemo brašnom. U pripremljen pekač rasporedimo tijesto po dnu i po stijenkama.

U mlijeku zakuhamo puding sa šećerom, maknemo s vatre i u još vrelo dodamo vrhnje Mileram. Smjesu izlijemo na pripremljeno tijesto u pekaču i po njemu rasporedimo voće. Vrste voća biramo po želji i vezano za sezonsku ponudu.

Pečemo 70 minuta u pećnici na 170 stupnjeva. Dobro ohladimo, najbolje preko noći. Ohlađeno prelijemo preljevom za tortu.