Nadjevan krumpir s pršutom

Mileram Zelene Doline je jednostavno obvezan za pripremu različitih jela, odličan je i za piknik kada ga dopunimo dobrim društvom. I zašto ne biste svoje prijatelje oduševili jednostavnim i unikatno pripremljenim krumpirom u društvu Milerama Zelene Doline?

Nadjevan krumpir s pršutom

Sastojci

  • 4 velika krumpira
  • 125 g Milerama Zelene Doline
  • 1 žličica soka od limuna
  • 1 mrkva
  • 2 žličice šećera
  • 100 g polutvrdog sira Zelene Doline (Edamac, Gauda, Trapist)
  • 150 g pršuta
  • peršin za ukras

Priprema

Pećnicu zagrijemo na 200 stupnjeva.
Krumpire operemo, na različitim mjestima ih probodemo vilicom i stavimo na rešetku u pećnici. Pečemo ih približno 1 sat, dok postanu mekani (provjerimo na način da najveći krumpir ubodemo čačkalicom). Ne zaboravimo – stari će krumpir biti brže pečen nego mladi.
Za to vrijeme naribamo mrkvu, stavimo je u tavu, pospemo šećerom i na laganoj vatri pržimo dok omekša. Naribamo sir. Mileram Zelene Doline pomiješamo sa sokom od limuna.
Pečeni krumpir oštrim nožem prerežemo na pola i svaku polovicu obogatimo pripremljenom smjesom. Na vrh dodamo poprženu mrkvu, naribani sir i kriške pršuta. Za ljepši izgled pripremljeno jelo ukrasimo peršinom.

Pripremljeno jelo serviramo vruće!