Pizza Bijeli Panter iz projekta GIŠ

Pizza Bijeli Panter iz projekta GIŠ

Sastojci

Sastojci za tijesto

  • 800 g brašna
  • 20 g maslaca Zelene Doline
  • 1 žličica soli
  • 5 g kvasca
  • 2 dl mlake vode
  • 2 čajne žličice balzamičnog octa

Sastojci za nadjev

  • 40 g Milerama Zelene Doline
  • 80 g polutvrdog sira Gauda Zelene Doline
  • 40 g parmezana
  • 60 g radiča
  • 80 g pršuta
  • 40 g smokava

Priprema

Brašno prosijemo i pripremimo pripravak za kvasanje. Za njega nam treba mlaka voda, sol, balzamični ocat i kvasac. Pripravak za kvasanje i maslac umutimo u brašno da se sastojci dobro promiješaju. Pripremljeno tijesto ostavimo da odstoji u hladnjaku barem 4 sata. Tako će postati krhko i aromatično.

Tijesto razvaljamo, premažemo Mileramom i prekrijemo naribanim sirom Gauda, parmezanom i radičem.
Nadjeveno tijesto stavimo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Kada korica postane smeđa, tijesto izvadimo iz pećnice i dodamo kriške pršuta i narezane svježe smokve.

Ideja za serviranje: pizzu možemo poslužiti ukrašenu listićima bosiljka.