Ravioli iz projekta Gostionica traži šefa

Ravioli iz projekta Gostionica traži šefa

Sastojci

Sestojci za tjesto

  • 75 g ostrog brašna
  • 25 g heljdinog brašna
  • 1 jaje
  • 1 žutnjak
  • 1 gram maslaca
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Sestojci za nadjev

  • 30 g gomolja celera
  • 30 g jabuka
  • 100 g mliječnog namaza vrhnje Zelene Doline
  • sol
  • papar
  • timijan
  • korica limuna

Priprema

Sve sastojke umiješamo u tijesto. Tijesto mijesimo deset minuta da postane elastično i glatko. Oblikujemo ga u loptu i pokrijemo vlažnom krpom. Ostavimo ga da odstoji barem pola sata. Tijesto razdijelimo na tri dijela, razvaljamo ga na tanko na pobrašnjenoj površini i narežemo na kvadrate.
Celer ogulimo i narežemo na kocke, isto tako i jabuku. Celer popržimo, dodamo jabuku i ohladimo. Umiješamo mliječni namaz vrhnje Zelene Doline i začinimo.

Čajnom žličicom odmjerimo nadjev, položimo ga na jedan dio kvadrata, vodom navlažimo rubove i zatvorimo ih vilicom. Raviole kuhamo u slanoj vreloj vodi dok isplivaju na površinu.

Ideja za serviranje: raviole možemo poslužiti s popečenim pačjim prsima.