Salata s tjesteninom, povrćem, bijelim sirom i crnim maslinama

Bijeli se sir često prezentira u priči s naslovom grčka salata. Pa ipak za ovaj smo put pripremili ponešto drugačiju kombinaciju bijelog sira i maslina koja je isto tako osvježavajuća, brzo se priprema, a servirati ju možemo kao samostalan i potpun obrok.

Salata s tjesteninom, povrćem, bijelim sirom i crnim maslinama

Sastojci

Sastojci za 4 osobe

  • 250 g tjestenine
  • 500 g zelene salate
  • 250 g cherry rajčica
  • 100 g bijelog sira Zelene Doline
  • 100 g crnih maslina
  • 2 zlice soka od limuna
  • 1 žlica senfa
  • 1/4 žličice soli
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 žlice maslinovog ulja

Priprema

Prvo skuhamo tjesteninu i ostavimo da se ohladi.
Listove salate očistimo, operemo i ocijedimo te ih nasjeckamo na komade. Rajčice operemo, osušimo i narežemo na polovice. Bijeli sir Zelene Doline narežemo na centimetar velike komade. Masline ocijedimo.

Sve sastojke dodamo ohlađenoj tjestenini i promiješamo.
U manjoj zdjeli pripremimo umak za koji nam je potreban sok od limuna, senf, protisnut češnjak i ulje. Umak prelijemo po salati, promiješamo i serviramo na tanjure.