VIŠA KVALITETA

Tajne kvalitete čuvaju se u proizvodima s oznakom »viša kvaliteta«.

Sirevi Edamac, Trapist, Gauda, Šmarski Rok, Dolinar, Dimar i Oki Doki robne marke Zelene Doline nose oznaku »viša kvaliteta«. Za stjecanje ove oznake ključan je proizvodni proces koji se odvija bez dodavanja konzervansa.

Višja kakovost

 

Prednosti polutvrdih sireva Zelene Doline za potrošača

Postizanje više kvalitete polutvrdih sireva Zelene Doline omogućava poseban postupak obrade mlijeka. Zbog temeljite obrade mlijeka, pasterizacije i mehaničkog odstranjivanja bakterija i spora iz mlijeka, sirevi su postojaniji i bolje kvalitete bez pomoći konzervansa, koje zakon inače dozvoljava. Opravdano povjerenje u njihovu kvalitetu osigurava i prerada isključivo slovenskog mlijeka koje je proizvedeno bez genetski modificiranih organizama.  

Dodana vrijednost polutvrdih sireva Zelene Doline počiva u tome da ih mogu konzumirati i osobe s alergijskom reakcijom na bjelančevine iz jaja. Naime, navedeni sirevi ne sadrže konzervans Lizocim, koji je proizveden od bjelanjka jajeta i smatra se alergenom tvari koju treba označavati.

Što znači oznaka »viša kvaliteta«?

Oznaku »viša kvaliteta« nose poljoprivredni proizvodi, odnosno namirnice koje su po svojim specifičnim karakteristikama (uključujući i sirovine te fizikalne, kemijske, mikrobiološke i organoleptičke karakteristike) kvalitetnije od istovrsnih poljoprivrednih proizvoda, odnosno namirnica. Zaštitni znak dodjeljuje se samo u Sloveniji. Za korištenje znaka potrebno je dobiti odluku Ministarstva poljoprivrede i okoliša te certifikat neovisne organizacije za kontrolu i certifikaciju. Ako namirnice i proizvodi ispunjavaju uvjete iz pravilnika, uredbe i stroge standarde kvalitete, stječu oznaku »viša kvaliteta«, koja označava njihovu izvrsnu kvalitetu.

Pratite sireve Zelene Doline s oznakom »viša kvaliteta«.